2016. március 29., kedd

Nagyszerű ötletek a konyhába - és most nem főzünk

A konyhában minden akkor működik flottul, ha az apró részletekre is odafigyelünk. Most olyan praktikákat mutatok be, amik nem bonyolultak, de megkönnyíti a háziasszony dolgát a mindennapi készülődésben. Mert ugyebár rend a lelke mindennek.

Régi földgömb maradvány. A mérete pont megfelelő, és nem unalmas. A papírtörlő is mindig kell, így ezt a mutatós állványt a pulton kint is hagyhatjuk.

Repurposed world globe stand into kitchen paper towel holder by fleaChic; Upcycle, Recycle, Salvage, diy, thrift, flea, repurpose, refashion! For vintage ideas and goods shop at Estate ReSale & ReDesign, Bonita Springs, FL:
Nagyon praktikus, sokkal jobb, mint az akasztók. Azokról rendszerint leesik a konyharuha, és bosszantó, hogy a földről kell felvenni. Bármilyen bútorfogantyú megteszi (,ami nem gombos). Fürdőszobába is ideális lehet.
Door handles as towel holders.:
Konyharuhának -amit éppen nem használunk, egy kosár is szolgálhat tárolásul.
Bár a kukazsáknak egy fiókban is jó helye van, ez annál még is csak érdekesebb ötlet. Feltéve ha nem utálunk hajolni, mert a mosogató alatt van elhelyezve. Éppen ezért egy kamrában jobban el tudom képzelni.
A Better Way to Store Trash Bags: Hang Them On a Roller! — Kitchen Organization:
A mosogató alatt dobozokkal, faládákkal rendszerezhetünk, könnyebben megtalálunk alul mindent.
DIY Slide Out Drawers ~ This should be done in every kitchen.:
A sütőformák, tepsik szinte mindenkinél szanaszét vannak, ha nem a szakrény tetején. Az pedig nem túl szép látvány. Egy ilyen rendszerezőbe beállítva viszont remek helyük van a vágódeszkákkal együtt.
Tips for Small Kitchens:
Itt egy kedvencem. Ez egy újságtartó. Hát olyan sok újságot nem olvasunk, de a tepsiknek épp megfelelő.
DIY repurpose an old magazine rack into this adorable kitchen storage for pans and sheets. Organization:
Alul is lehetnek, ha nem elfektetve vannak. Így csak azt veszem ki, amelyik éppen kell.
Baking sheet drawer:
Vannak dolgok, amiket minden nap használunk, ezért egy tálcára helyezve, ezeket kint hagyhatjuk a pulton. űIlyenek a fakanalak, só, bors, kávé, fogpiszkáló, vágódeszka... Mindenki döntse el, mi az, amire napi szinten szüksége van. Csak a legfontosabbak, mert az egész konyha nem fér bele. Ennek a tálcának keressünk egy állandó helyet a konyhapulton. A férfiak is örülni fognak neki, hogy nem kell az összes fiókot kihúzniuk, ha keresnek egy fogpiszkálót vagy egy vágódeszkát.
Kitchen basket:

Sometimes you can’t help but have a few things out on the counter. The only way to keep the clutter at bay is to have them all corralled in a tray or beautiful vintage box like this one.:

Kitchen counter organization. Put everything in one tray to move easily for cleaning:
Ez a tálca pedig kimondottan a reggeli kávénak van előkészítve. Nagyon hasznos, mikor még félkómás vagy.
20 of the Most Adorable DIY Kitchen Projects You’ve Ever Seen - DIY  Crafts:
Imádom ezt a felnyitható ajtót. Annál is inkább, mert szeretek sütni, a robotgépnek viszont sosincs normális helye. Elöl nem hagyhatom, a szekrényből pedig utálom kitúrkálni. Ez viszont nagyon praktikus. Ha nem kell, egyszerűen betoljuk, és rácsukjuk az ajtót. Elöl is van, de mégsem.
love this for the corner to hide the toaster and kitchen centre.  Small Kitchen Layout Ideas — Eat Well 101:
Ez egy másik megoldás, amikor az ajtó becsúszik a szekrény alá. Talán annyiból jobb, hogy ha az ajtó nyitva van, akkor is hozzáférünk a felső szekrényhez. Találtam olyat is, ami felhúzható rolós, és olyat is, aminél az ajtó harmónika szerűen nyílik szét. Mik vannak!
Unusable kitchen-counter corners are an ideal location for an appliance garage. | Photo: Casey Dunn | thisoldhouse.com:
Ha van rá helyünk, a sütős dolgoknak leválaszthatunk egy kis helyet is.
Ez a sarok azért tetszik, mert nem szeretem a sarokszekrényeket Annyi mindent elnyel, de szinte hason kell csúszni, mikor keresek benne valamit. Na és az, amit keresek, -miért is ne- pont leghátul van. Persze tudom, hogy vannak már érdekesebbnél érdekesebb sarok alsó szekrény belsők, de engem, valahogy egyik sem fogott meg. Viszont ez tetszik. Alul fiók, középen a sütő és a mikró, legfelül meg a hely a tepsiknek.
Major Kitchen Appliances Designer Gourmet Kitchen Appliance Trends www.OakvilleRealEstateOnline.com:
Piritós ugyebár minden nap nem eszik az ember, de ha megkívánja, jó, ha nem kell a fél szekrényt kipakolni érte. Szerintem ez nem is lehet olyan bonyolult. Egy sima lap van behelyezve a pultra, és két oldalára van felszerelve olyan sín, mint, ami a fiókoknál van. Kihúzom, betolom. Praktikus.
Cabinet-sliders for counter-top appliances.:
A konyhaszigetet nagyon szeretem. Nekem nagy hely kell a sütéshez, főzéshez. Szeretek szétpakolni. Viszont néha úgy érzem, nincs a hely, ami elég lenne. Így ez nagyon jó, mert olyan, mintha szükség esetén a szigetet meghosszabbítanám.
7 genius small kitchen ideas - pull out cutting board with marble top:
Van olyan is, ami a szekrénybe csúszik be, ha valakinek nincs elég hely egy konyhaszigetre.
pull out kitchen island.  i had a friend when i was younger and thought their kitchen was amazing, all the cabinets were custom with pullouts so nothing got stuck in the cabinets.  it was genius in my little mind, and this is too.:
 Ez azóta tetszik, mióta az ikeában megláttam. Leginkább a mosogatószernek és szivacsnak van tervbe véve, de fűszernövényeknek is ideális.
By hanging curtain rods and holders, you're able to eliminate the clutter on your kitchen counter. Easy clean ups!...Levin Furniture:
Többször előfordult már, hogy a gyümölcs tönkrement a szekrényben, mert mindenki megfeledkezett róla. Ez a kosárral díszített fal, viszont emlékeztet rá, arra, hogy éppen milyen gyümölcsből lehet ma választani. (A kruplit majd ebédre megfőzzük.)
Hmm...basket display for produce? It would free up counter space and the wire baskets minus the distressed wood and "farmer's market" verbiage would add a more modern feel.:
Nem szeretem, mikor a zöldségek és gyümölcsök zacskóban vannak. a zacskót az ember általában becsomózza, nem szellőzik benne semmi. Ha ilyen kosarakban tároljuk, nem csak azt látjuk, mi van otthon, hanem azt is, hogy mennyi. Így elkerülhető, hogy elfogy a krumpli, vagy a hagyma.

Wood Ladder Wire Baskets – First of a Kind:
Nem mellesleg ez a drótkosaras létra, fürdőszobában is hasznos lehet.
DIY Ladder Ideas .... I like the different sizes of wire baskets that were used:
És mivel akosarakat imádom, itt van néhány egyéb kosaras ötlet, zöldség, gyümölcs, fűszerek, egyebek tárolására.
Vintage Industrial Chic fruit and veggies baskets!!! Papa has those baskets! This would be so easy:
Pici a kép, de azért kivehető a hagyma, krumpli, zöldség.
0500_wirerack.jpg

This would help keep the fruit from invading my counter space.:

A tojással sokan tévedésbe vannak, hogy hűtőben KELL tárolni, holott a boltban sem a hűtőpultnál találod. Régen azt is drótkosárban tárolták. a nosztalgia kedvelőinek, itt van egy jó ötlet:
♕ {make a wire basket}:
Aki szép rendet tud tartani, annak a nyitott drótkosaras szekrény egy dísze lehet egy étkezőben, de a kamrában is kiváló.
can a girl have TOO many locker baskets?  I think not!  so pretty!:
Ha van egy kis fölös hely a konyhádban, vagy van kamrád, ez a kép oda illik. Tetszik a szekrényke kék színe.
Kitchen.:
 A tepsik tárolása is sokszor problémát okoz. A szekrényben képes vagyok összebolygatni mindent, mert abból is mindig a legalsó, vagy a középső kell. Erre találtam pár jó megoldást. Az első egy kicsit talán drága lehet, de megoldást nyújthat minden nő tepsis problémájára. A második nem drága, de helyigényes, és a konyhában közvetlenül nem szeretnék tepsi dekorációt látni, bár így a képen egész jól fest. Inkább kamrában látnám szívesen. Vagy esetleg egy kissé elbújtatva, ahogy a képen is.

Single Glideware Kitchen Cabinet Organizer- looks so much better than stacking pots and pans (and prevents them falling out when you open the cabinet):

7 Smart Storage Solutions for Small Kitchens — Kitchen Organizing:
A legjobb megoldás talán ez a harmadik. Kell az edényeknek egy nagy magas, polcos szekrény. Így minden átlátható.
I love this storage in lieu of low under the countertop storage! What a brilliant idea!:

A fűszerek tárolására is találtam megoldást. Kis befőttesüvegekbe kell tenni, a kupakot pedig táblafestékkel lefesteni. A fűszerek nevét ráírjuk, ha kifogy, nem kell címkét cserélni, csak átírjuk. Felülről pedig el tudjuk olvasni, miben, mi van. Azért találom ezt jónak, mert ha kint vannak egy polcon, az csak porfogó, és takarításnál macerás tisztogatni. Egy fiókban ideálisabb a helyük.
Paint the lid of empty jars with chalkboard paint and reuse them:
A cukornak, kávénak és teának a kupakot fel lehet fúrni egy polc aljára, helyet nem foglal a polcon, de mindig kéznél van.
Gorgeous spices or coffee shelf with hanging jars by APT8ecodesign:
Mit kell venni legközelebb a boltba? Nem fogod elfelejteni, ha azonnal feírod. Egy konyhaszekrény ajtót festünk be táblafestékkel, és a "jegyzetfüzet" mindig kéznél van.
DIY Furniture : DIY Kitchen Island Inspired -- Seeing this with a fun painted finish in a bright color. @Julie Forrest Forrest Forrest Forrest Forrest Johnson:
Aki kívülről nem szeretné a konyhaszekrény ajtót befesteni, belül is megoldható.
organizing the junk cabinet!:
A legbátrabbak viszont egy egész falrészt megfesthetnek. Rákerülhet a kedvenc, és sűrűn sütött süti receptje.
Cuisine - mur ardoise / kitchen -chalkboard wall:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése