Töltött tojás másképp
Hámozzuk meg a tojásokat, vágjuk hosszában ketté, szedjük ki a sárgáját és keverjük össze joghurttal vagy tejföllel, majonézzel, mustárral. Ízesítsük a keveréket curryvel, csípős paprikával és zöld hagymával. Keverhetünk hozzá apróra vágott sonkát, felvágottat.
Ha melegen szeretnénk, akkor besamellel vagy sajtmártással meglocsolva a sütőben néhány perc alatt összeérnek az ízek.
Skót fasírt
Ez lényegében a töltött fasírt mini-változata. Készítsünk darált húsból a fasírt receptje szerinti keveréket, majd osszuk a húst egyenlő nagyságú "pogácsákra", mindegyikbe nyomjunk bele egy hámozott főtt tojást, a tojásokat gondosan fedjük be a hússal.
Panírozzuk az így kapott húsgombócokat és forró olajban süssük aranybarnára. Tálaláskor vágjuk félbe, szolgálhatunk mellé tormás öntetet is.
Tojássaláta percek alatt
Ez a klasszikus tojássaláta kiváló pitába vagy pirítósra. Egy konyhai robotgéppel vágjuk kis darabokra a lilahagymát, paprikát, zöldpetrezselymet, kemény tojást.
Keverjünk hozzá ízesítés képpen mustárt és majonézt, a krémesebb hatásért. Sózzuk, borsozzuk. Friss tavaszi zöldségekkel tálaljuk, pirítóshoz vagy pitában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése