2014. január 15., szerda

Bundás virsli


7 dkg liszt+1 ek
7 dkg kukoricaliszt...
4 g(bő fél tasak) szárított élesztő
1 db tojás
1 dl tej
csipet cukor
só (ízlés szerint)
4 db virsli
4 db pálcika nyárs.A langyos tejet elkeverjük egy csipet cukorral, a szobahőmérsékletű tojással, és az élesztővel.
A liszteket elegyítjük, majd a tejes keverékkel összekeverjük, sóval ízesítjük, és egy magas falú pohárba töltjük.
Virsliket lisztben meghempergetjük, nyársra húzzuk.
Az olajat felforrosítjuk (bő olajban kell sütni!), majd a virslinyársakat a masszába mártjuk, kicsit lecsöpögtetjük, és pár perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése