2013. november 7., csütörtök

Szőlőtorta

 

Szőlőtorta

Hozzávalók:

Piskótához:

6 tojás,
van.cukor,
sütőpor,
5 evők.cukor,
5 evők.liszt

Töltelék:

1 cs.vanilia pudingpor,
vaniliaaroma,
fél liter tej,
20 dkg fehér és 20 dkg kék szőlő

Tepsibe:

zsir,
liszt a kikenéshez

Tetejére:

2 dl tejszin,
van.aroma,
20-20 dkg fehér és kék szőlő-disziteni
Elkészítés:

A hozzávalókból piskótát sütünk-tortaformában, közben a tölteléket elkészitjük. A pudingot megfőzzük, kicsit sűrűbbre mint a leirás. A szőlőt magozzuk és daraboljuk, majd a kihűlt pudingba keverjük. A tortalapot kettévágjuk és a töltelékkel megtöltjük. A tejszínt az aromával kemény habbá verjük és bevonjuk vele az egész tortát. Tetszés szerint diszitjük a kétféle szőlővel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése