2013. november 1., péntek

Méz és fahéj együtt erősebb

 
Kanadában a World News hetilap egyik számában leközöltek egy jegyzéket, melyet készítettek azokról a betegségekről, amelyek mézzel és fahéjjal elég jól és hatásosan kezelhetőek. Felerősödik tőlük az immunrendszer, ez a legfontosabb. Továbbá védelmet nyújtanak a vírusok és baktériumok ellen, erőssé, tesznek. Köszönjük az összefoglalót, úgy gondoltuk ezt mindenkinek jó lenne tudnia.
A méz és a fahéj bárhol és elérhető áron beszerezhető mindenkinek, ez nem lehet kifogás arra, hogy ne próbáljuk ki. Lássuk hát a listát, hátha szeretné valaki hasznosítani.
 
asthma treatment graphic
Szívbetegség: A mézet összekeverni törött fahéjjal, és lekvár helyett ezt kenjük rá a kenyérre például egy langyos kakaó kíséretében reggelire, vagy vacsira. Fogyassza rendszeresen. Csökken tőle koleszterinszintünk, védelmet nyújt az infarktus ellen. Rendszeres fogyasztása ajánlott azoknak főként, akik már átestek infarktuson. Legközelebb, ha egyáltalán bekövetkezik a roham, arra sokkal később lehet számítani, mint gondolnák, de lehet már nem is lesz következő eset. Könnyebb tőlük a légzés és erőt adnak a szív munkájához. A méz és a fahéj részben visszaadja az erek rugalmasságát is. Tehát mindenképpen érdemes fogyasztani.
 
Artritisz: Az ízületi kopásban szenvedő betegeknek szintén jót tesz ez a páros. Reggel, délben és este egy pohár meleg vízbe tegyenek két kanál mézet, egy kanál törött fahéjjal együtt. Akár a krónikus artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen fogyasztják. A copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200 beteg közül az ital fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, jelentős fájdalomcsillapítást kaptak tőlük. Azért ez nem rossz és ha belegondolunk, finom ízekkel gyógyulhatunk!
 
Hólyagfertőzés: Jó hatással van felfázásnál is, ha egy pohár langyos vízbe teszünk két kanállal a mézből és egy kanállal a törött fahéjból. Ezt megiszogatva megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését.
 
Koleszterinszint: Csökkenthetjük koleszterinszintünket is, két kanál méz és három teáskanál törött fahéj segítségével. Keverjük ezeket össze 2 dl forró vízzel. Két órán belül már csökkenést lehet észlelni. Ha naponta háromszor alkalmazzuk, akkor a tartósan magas koleszterinszintet lehet vele csökkenteni, kezelni. Azt sem árt tudni, hogy aki naponta fogyaszt mézet, az megakadályozza a koleszterinszint emelkedését. Finomságokkal gyógyulni!!!!!! Ez ám a klassz dolog!
 
Megfázás: Ha gyakran megfázik, szintén egyen napon keresztül, naponta háromszor egy kanál mézet és negyed kanál törött fahéjat. Gyógyítja a megfázást, a krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet. Ha nagyon szereted, naponta többször akkor is eheted őket, ha nincs bajod. Ellenállóbb leszel általuk! Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat tartalmaz, amelyek megölik a nátha baktériumtörzseit.
 
Gyomorpanaszok: A méz és a törött fahéj keveréke gyógyítja a gyomorfájdalmat és megakadályozza a gyomorfekély kialakulását is. Egyszerre, nagy mennyiségben ne együk, többször kevesebbet elosztva érdemes fogyasztani.
 
Az immunrendszer erősítése: A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok vitamin és vas van. Rendszeres használata erősíti a fehérvérsejteket a baktériumokkal és a vírusokkal folytatott harcban. Mindkettő jó fertőtlenítő hatású. Ha szereted a mézet nagyon, akkor tehetsz egy üveg mézbe diót, mandulát, szárított gyümölcsöket, magvakat. Olyan ízkavalkádban lesz részed, hogy nem akarod abbahagyni. Minden nap lopni fogsz belőle!
 
Nehéz gyomor: Egy kanál fahéj 2 kanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav túlzott termelődését. Viszont a napraforgó méz emeli a gyomorsav szintjét, gyomorsavat csinál. Ezt a mézet ne használjuk erre.
 
Pattanás: Három kanál mézet és egy kanál fahéjat keverjen össze. Lefekvés előtt kenje be vele a pattanásokat, majd 15-20 perc után mossa le meleg vízzel. Ha naponta elvégzi ezt a műveletet, egy héten belül eltűnnek a pattanások teljesen. Ha kevésbé gyulladtak, már sokkal előbb.
 
Bőrfertőzés: A méz-fahéj páros enyhíti az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés minden formáját. Sebgyógyulásnál is használhatjuk a mézet, kenjük be vele a sebet. Mivel fertőtlenítő hatású, jó eredményre számíthatunk.
 
Fogyás: Reggel éhgyomorra, fél órával a reggeli előtt, este pedig lefekvés előtt igyon meg egy mézes fahéjas italt. Rendszeres fogyasztása megakadályozza a zsír lerakódását. És aki édesebb itallal kezdi a napot, napközben már nem fogja annyira kívánni az édességet.
 
Krónikus fáradtság: A testi erőt legjobban, a mézben lévő cukor regenerálja. A mézet és fahéjat fogyasztó idős emberek erősebbek és mozgékonyabbak. Ha délután három óra körül fogyasztunk el ilyen italt, egy héten belül helyreállhat a szervezet vitalitása.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése