2013. november 7., csütörtök

Meggymártás

Natúr sült csirkemell meggymártással

Hozzávalók:

60 dkg magozott meggy (idényen kívül befőtt),
1 kisebb citrom leve,
4 evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj,
fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg,
2 dl tejföl, 2 dl főzőtejszín
kb. 2 csapott evőkanál finomliszt

Elkészítés: 

A magozott meggyet egy lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi majdnem ellepi. Ha befőttből főzzük, akkor azt levével együtt öntjük a lábasba. Fölforraljuk. Közben a citrom kifacsart levével és a kétféle cukorral ízesítjük, a fahéjjal meg a szegfűszeggel fűszerezzük.    
A tejfölt és a tejszínt a liszttel meg egy kevés hideg vízzel simára keverjük, a meggyhez öntjük. Kevergetve 2-3 percig főzzük, ezalatt a leve mártásszerűen besűrűsödik. Ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel (ez lehet vörösbor vagy málnabor is) hígítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése