2013. október 19., szombat

Fokhagymakrémlaves


Ezt a levest a páromnak küldöm, aki egyrészt nagyon szereti a leveseket, és a nyáron megszerettette velem a krémleveseket. Azóta a rabjuk lettem? Hát ha ezt elkészíti nekem, akkor kiderül. :) A recept Gabriella oldaláról származik. 

 

Hozzávalók: (4 személyre)

- 1 fej vöröshagyma
- 14 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 2-3 kanál olaj
- 2 db húsleveskocka
- 4 dl tejszín
- só, bors ízlés szerint

+ a pirított kenyérkockához 3 nagy szelet kenyér

Mielőtt elkezdem készíteni a levest, a kenyeret felkockázom, sütőpapíros tepsibe teszem a kockákat és 180 fokos sütőben kb. 10-15 percig pirítom.
A 2 húsleveskockát felfőzöm 1 liter vízzel. (húsleves)
A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítom, megmosom és apróra vágom. (a fokhagymát fokhagymanyomón is át lehet nyomni)
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolom. Belekeverem a lisztet, egy picit még pirítom, hozzáadom a fokhagymát, majd felöntöm a levessel és összefőzöm.
Félrehúzom a tűzhelyről, beleöntöm a tejszínt, összekeverem, majd visszateszem a tűzhelyre és felforralom.
Botmixerrel összekrémesítem. Sóval és borssal ízesítem.
Pirított kenyérkockákkal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése