2013. október 19., szombat

Barackos pite grízes tésztával


Gabriella azt írja, hogy egy a grízes tésztával elkészített pite a család egyik nagy kedvence lett. Elnézve a fotókat, el is hisszük neki.
 

 
Hozzávalók: kb. 20x25 cm-es tepsihez

- 10 dkg búzadara
- 10 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 25 dkg natúr joghurt
(nálam a második sütésnél 150 g kefir + 100 g tejföllel készült, és így is finom lett)
- 2 tojás
- 7 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 dkg olvasztott vaj
- barack ízlés szerint

A lisztet egy tálban összekeverjük a búzadarával és a sütőporral.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a joghurttal és a már kihűlt olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a lisztes keveréket is, ezután 30-40 percig állni hagyjuk, hogy a búzadara egy kicsit átpuhuljon.
Addig a sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, pici porcukorral megszórjuk. (Ha őszibarackkal készítjük, akkor megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és a fél barackokat megszórjuk pici porcukros búzadarával, hogy ne áztassa el nagyon a tésztát sütés közben.)
A tésztát vajazott/lisztezett tepsibe öntjük, a fél barackokat a héjával lefelé rárakjuk a tésztára, majd előmelegített légkeveréses sütőben 170 fokon kb. 20 percig sütjük. (A sütési idő sütőfüggő, ezért inkább végezzünk tűpróbát!)
Négyzet alakúra szeleteljük, porcukorral meghintve tálaljuk.





 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése