Kozák sapka:
Fehér tésztához:
4 db tojás
15 dkg porcukor...
13 dkg liszt
4 ek forró víz
1/2 csomag sütőpor
reszelt citromhéj
pár csepp vanília aroma
Barna tésztához:
4 db tojás
15 dkg porcukor
13 dkg liszt
1 ek kakaó
4 ek forró víz
1/2 cs sütőpor
pár csepp rumaroma
Krémhez:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 dl tej
3 púpos ek rétesliszt
vanília és rum aroma ízlés szerint
Díszítéshez:
20 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A fehér tésztához a 4 tojássárgáját a 15 dkg porcukorral és a 4 ek forró vízzel, valamint a citrom héjával és a vanília aromával habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és lazán belekeverjük a fenti masszába. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük (tűpróba!), ha megsült kiborítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni.
A barna tésztához a 4 tojássárgáját a 15 dkg porcukorral és az 1 ek kakaóval a 4 ek forró vízzel és a rum aromával habosra keverjük, majd a többi hozzávalóval, valamint a sütéssel úgy járunk el, mint a fehér tésztánál.
A 3 púpos ek réteslisztet kevés tejjel simára keverünk, a maradék tejet felforraljuk és állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztes keveréket. Addig főzzük míg kemény nem lesz, majd a tűzről levéve 5 dkg vajat keverünk bele. 15 dkg vajat 20 dkg porcukorral a vanília és rum aromával habosra keverünk, majd a kihűlt főzött krémmel simára keverjük.
A kihűlt tésztalapokat pogácsa szaggatóval kiszúrjuk és a fehér pogácsákat egyenként megkenjük a krémmel, majd ráfektetjük a barna pogácsákat.
Elkészítjük a csokimázat. Gőz fölött a csokoládét megolvasztjuk, levesszük a tűzröl és belekeverjük a vajat, majd az összeragasztott pogácsák tetejét megkenjük a csokimázzal és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
Sütési hőfok: 180°C
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése