2013. április 15., hétfő

Felfodrozott farmerszoknya

Itt láthatod egy megunt farmerszoknya átalakításának ötletét. Nem csak romantikusabbá, de hosszabbá is teheted vele a szoknyádat, ha a rövidsége okozott gondot. Ha a hossza megfelelő volt, akkor le is vághatsz belőle a fodor felvarrása előtt. Az ötlet a Contented Sparrow oldaláról származik.

 
Vedd elő a szoknyádat. Ha kell, vágj le a hosszából, és varrd fel. Ha hátul van slicc, akkor azt is össze kell varrni. 
 
 
Mérd meg a szoknya aljának körvonalát, majd a választott anyagból 2-2,5-szer akkora hosszt vágj le. Minél hosszabb a csík, annál "ducibb" lesz a fodor. A szélességet Te válaszd meg, attól függ, mennyire szeretnéd a szoknyát hosszabbítani. A varrásráhagyást ne felejtsd el hozzáadni a kívánt szélességhez! Farmerszoknya esetén érdemes vékonyabb farmeranyagot választani a fodorhoz.
Varrd össze színt színével összefordítva a rövidebb oldalon a csíkot. Ha tetszik, ahogy a képen látható módon megvan hagyva a feslett vég, akkor nem kell az a csík egyik oldalát beszegned, ha nem tetszik, akkor kb. 1 cm-t visszahajtva tűzd le az egyik szélt.
 
 

A varrógépedet állítsd a legnagyobb öltésre,(behúzó öltés), és kb. 1,5 cm-re varrd le a nem szegett résznél a varrásvonaltól kezdve. Az öltések, ha körbeértél ne fedjék egymást, és ne is erősítsd meg a varratot.  Mindkét végén hagyd meg a cérnát kb. 15 cm hosszan, hogy be tudd húzni majd az anyagot. 
 

 
Most az egyik szálat húzd meg, hogy elkészítsd a fodrot. Mindegy melyiket, az alsót vagy felsőt, csak arra figyelj, hogy mindkét oldalon csak az alsó vagy csak a felső szálat húzd. Egészen addig húzd össze, míg a kívánt szoknya kerületet el nem éred. Közben egyengesd a fodrokat, hogy egyenletes legyen a behúzás mindenhol. 
 
 
Kezdd el a fodrot -a szegetlen szélnél- hozzátűzni gombostűvel a szoknya aljához.
 
 
Majd a fodrot varrd a szoknya aljára úgy, hogy a fodor a szoknya alatt legyen, és próbálj a szoknya varrásvonalán maradni.  
 
 
Íme az unalmas szoknya átalakult romantikus szoknyává! Lehet átalakítani a többit is...
 


 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése