2012. május 23., szerda

Matricás üvegcímkék

Egyszerű és letisztult ötlet a The Painted Hive weboldalról. Ez egy mágikus matrica bevonatos papír szószerinti fordításban. Valójában áttetsző matricapapír. Lefordítottam a szöveget, de olyan papírokról ír, amiről még nem is halottam. Így inkább valami egyszerűbb módon fogom kipróbálni.

Ez a matrica papír olyan, hogy egyik oldala átlátszó matricaszerű, a másik oldala papír kék nyomott mintával. Nem tudom, hogy lehet-e nálunk ilyet kapni, de meg fogom keresni, mert állítólag mosogatógépben is mosható, nem jön le a felirat.

A kinyomtatni kívánt szöveg nagyon érdekes. Felül a termék neve van, pl. szódabikarbóna, liszt, cukor...stb, alatta pedig az értelmező kéziszótár beli meghatározása. Ha valaki nem kedveli az angol szöveget, magyarul is elkészítheti. Ezek az üvegek, ha jól tudom nálunk is kaphatóak az Ikeában.


Ki kell nyomtatni a kívánt szöveget a matricapapír fényes oldalára, majd várni kell, míg megszárad. Ha nem magad írod, szerkeszted meg, akkor kinyomtathatod innen. Ha magsad írod meg, akkor a betűtípus Courier New.  Majd vágd ki a címkéket, húzd le a matrica hátulját, ragaszd az üvegre és sütőben 150 fokon süsd 8 percig.



Ha valaki kipróbálta és sikerült, örömmel venném ha jelezné nekem. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése