2012. május 13., vasárnap

Facsipeszes naptár

Találtam egy újabb szuper naptár ötletet freckled laundry weboldalán. Ennél a naptárnál a különböző részek külön vannak a falra rögzítve. Én annyiban módosítanék rajta, hogy ezt egy MDF lapra tenném, akár be is keretezve azt, így nem a falat kellene összefúrkálni, hanem a kép akár át is helyezhető szükség esetén.

  • Először egy MDF lapra kell egy anyagot kifeszíteni, és a hátulján kell rögzíteni, majd a fal védelmében egy filcet ráragasztani. Célszerű már most rászerelni az akasztókat is.


  • Ezután egy fa darabot ugyanígy be kell húzni, majd kifeszíteni a közepére egy gumiszalagot és lehet díszíteni pl textilrózsával. A tetejére rögzíthetsz egy kis gumit a tollnak. Ebbe a gumiszalagba lehet majd betűzni a névjegykártyákat.

  • A fadarab közebére csavarj egy kampót, ez fogja tartani a noteszt.
  • Ezután jöhetnek a facsipeszek. Lefestheted őket, ha szeretnéd. Díszíthetsz is párat, és írd rá a számokat 1-31-ig.

  • Most rögzítened kell két-két csavart az MDF lap két oldalára, majd arra kell két megfelelő méretű drótot feszíteni. Mielőtt a másik oldalon rögzíted a drótot, először a csipeszek drót hurkain fűzd át a drótot. A felső drótra 1-15-ig, az alsóra 16-31 ig.

  • Most jön a szervezés. Vágj ki kis papírokat. Azokra írhatod a különböző számlák neveit, és csiptesd a befizetési határidő dátumára. A fontos dátumokhoz, pl. születésnap, névnap, tábor kezdete, anyák napi ünnepség stb. készíts egy másik papírt és csiptesd a megfelelő számhoz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése