2012. május 12., szombat

Babatakaró babaruhából

A kisbaba hamar kinövi a ruháit. Ezek legtöbbször teljesen újszerűek. A vaterán túl olcsón lehet már hozzá jutni, így eladni nem sok értelme. Ebből is lehet takarót csinálni. Nem is akármilyet a Boy oh Boy Crafts weboldaláról.


Ehhez a takaróhoz bármilyen anyagot használhatsz. Farmert, flanelt, pamutot, vászont, termót... stb., a lényeg, hogy a színeknek egymáshoz illőknek kell lenniük. A hátuljához a puha flanel az ideális. 


Ennél a takarónál a négyzetek kb. 24 cm-esek. Az egyes négyzeteket csak simán varrd össze, majd cikcakk öltéssel tisztázd el a széleket.



A négyzetekre varrhatsz különböző mintákat, betüket, egy bébi nacit, zsebet...stb.









Ügyelj arra, hogy minden anyag, amit felhasználsz a takaróhoz legyen varrás előtt kimosva, mert ha később többször mosod a takarót, csúnya lesz, ha egyes részek összemennek a mosástól. A hátsó flanel és az első mintás rész közé tehetsz vatelint, és le is tűzheted a rétegeket. Arra viszont figyelj, hogy ezek a pamutok nyúlnak, ezért minden varrás előtt alaposan tűzd oda gombostűvel, ha kell férceld le, esetleg vasalhatsz a hátuljára ragasztós vásznat, akkor jobb a tartása.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése