2012. április 30., hétfő

Borítéktasak a könyvedre

A bolt Neighbourhood weboldalán találtam ezt a nagyszerű ötletet. Egy szövetborítékot egy széles gumiszalaggal lehet egy könyvre, noteszre rögzíteni, így mindig kéznél vannak a fontos dolgok. Akár maradék anyagokból is el lehet készíteni. Több méretben is megcsinálhatod, attól függően, hogy mekkora noteszre kell. A patent helyett gombot vagy tépőzárat is használhatsz. Valamint kedvedre díszítheted is, ha az anyag pl. egyszínű. Szerintem praktikus ajándék is lehet.

K<br/><p>I make fabric envelopes for a lot of things.  Most recently I needed one to keep track of index cards, which are great for organizing info, but a annoying to keep track of.  They are quick to make, totally customizable (business card holder, receipt organizer, sappy document holder), and a great use for scraps or fat quarters.  </p></p><p><p>For the purposes of this How-To, I'll break it down for an 4 by 6

Szükséged lesz 2 féle mintás anyagra. Egyik lesz a boríték külső része, másik a belső része. A harmadik anyag pedig egy filc anyag lesz, amivel vastagabb lesz a boríték. Ez a kettő közé fog kerülni, így lesz 3 rétegű. Használhatsz még + ragasztós közbélést is, ha szeretnél. Kell még egy gomb, patent vagy tépőzár a boríték lezárásához. És egy kb. 18 cm hosszú széles gumiszalag.
  • Vágj ki mindegyik anyagból egy 16,5 x 11,5 cm-es négyzetet az elejéhez.
  • Vágj ki mindegyik anyagból egy 16,5 x 17.8 cm-es négyzetet a hátuljához.
A boríték formához használj egy meglévő papírborítékot, amit ráfektetsz az anyagra, vagy a képen látható módon húzz egy-egy vonalat a nagyobbik téglalap egyik végénél. 7,5 cm felül (3"), és 5 cm oldalt (2").


Most tehát így néznek ki a darabjaid:

Cut guide

  • Vasald a ragasztós közbélést a külső anyag visszájára, ha szeretnél egy kicsit merevíteni. Szerintem ajánlatos, mert jobb tartása lesz az anyagnak.
  • 0,5 cm varrásráhagyással varrd össze a rétegeket. Mind a hármat külön, az oldalát és az alját. A külső réteg oldalához illeszd be a gumiszalagot, és úgy varrd össze.
Construction guide
  • Most el kell döntened, hogy szeretnéd lezárni a borítékot. Patenttal, gombbal vagy tépőzárral. Nagyon mutatós az is, ha egy vékony gumihurkot rögzítesz a háromszög végére, és abba akasztod majd a felvarrt gombot.
  • Most helyezd egymásba a borítékokat, színt színével összefordítva, és varrd körbe őket úgy, hogy egy kis nyílást hagyva ki tudd majd fordítani.
  • Fordítsd ki és varrd össze a nyílást.
  • Varrd rá a gombot, vagy nyomd rá a patentot. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése